Soma = Herttaisen, viehättävän kaunis, sievä, suloinen, viehkeä.

Olen Dita Trög, Jyväskyläläinen koiraharrastaja. Minulla on pitkä ja monipuolinen koiraharrastustausta, tällä hetkellä lajeina ovat lähinnä näyttelyt ja agility. Harrastan ja kilpailen omilla koirillani. Kasvatustyö on pienimuotoista, koirani ovat minulle ensisijaisesti perheenjäseniä ja harrastuskavereita.

Ensimmäisen hollanninpaimenkoiran hankin vuonna 2004 (FIN MVA Alina). Pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira on ominaisuuksiltaan juuri sitä mitä koiralta toivon. Se on keskikokoinen peruskoira, joka soveltuu harrastamiseen ja jolla on tasapainoinen luonne kotikoirana. Vuonna 2018 pienen koiran virkaa tuli toimittamaan harmaa kleinspitz narttu Ria (Pienenpolun Victoria).

Somatuulen kennelnimi on myönnetty vuonna 2007 ja ensimmäinen pentue syntyi vuonna 2008. Kasvatustyössä minulle on tärkeää rodun tunteminen ja huolella valitut yhdistelmät. Tärkeitä arvoja ovat yhteistyö ja avoimuus, meille rotuun tutustujat ja harrastajat ovat aina olleet tervetulleita katsomaan koiria. Kaikki omat koirani ovat virallisesti terveystutkittuja.